ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


James Holmes, autorul atacului armat comis în 2012 într-un cinematograf din Aurora, Colorado, soldat cu moartea a 12 persoane şi rănirea altor 70, a scăpat de pedeapsa cu moartea şi va fi condamnat la închisoare pe viaţă,
 
Un juriu a renunțat vineri să recomande pedeapsa cu moartea pentru autorul unui masacru soldat cu 12 morți și alte 70 de persoane rănite într-un cinematograf din Aurora (Colorado, vestul Statelor Unite) în 2012, deschizând calea condamnării la închisoare pe viață, informează AFP și Reuters.
 
"Nu am ajuns la un verdict unanim... ne așteptăm ca Curtea să impună pedeapsa cu închisoarea pe viață fără posibilitatea eliberării condiționate" pentru James Holmes, 27 de ani, a declarat unul dintre membrii juriului tribunalului din Centennial, în vestul statului Colorado unde a avut loc măcelul.

Juriul l a găsit vinovat pe Holmes de toate capetele de acuzare luna trecută. Verdictul final va fi pronunțat de un judecător între 24 și 26 august.
 
Holmes a pledat nevinovat pe motiv că ar fi bolnav mintal, iar avocatul său a declarat că el suferă de schizofrenie, însă juriul a respins aceste argumente.

Holmes nu avea antecedente penale. El a intrat puternic înarmat în cinematograful plin unde rula ultimul film din seria Batman, "The Dark Knight Rises", și a deschis focul asupra spectatorilor.

Potrivit martorilor, el a aruncat o fumigenă în sală înainte de a deschide focul, trăgând la întâmplare cu o pușcă de asalt AR-15, un pistol calibru .40 și o pușcă de vânătoare. 12 persoane au fost ucise, printre care o fetiță de șase ani.