ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Două persoane au fost rănite ușor în timpul unui discurs susținut marți de președintele francez, Francois Hollande, după ce un lunetist a tras accidental cu arma, potrivit unui oficial, citat de RT.com.

Incidentul a avut loc în timp ce șeful statului francez ținea un discurs la Villognon, Charente, în vestul țării, cu ocazia inaugurării unei linii de mare viteză care leagă Paris de Bordeaux. La un moment dat, evenimentul a fost întrerupt de sunetul unui foc de armă.

Potrivit sursei citate, totul s-a întâmplat pentru că nu a fost fixat sistemul de siguranță al armei unui trăgător de elită aflat pe un acoperiș din apropiere. Astfel, lunetistul a tras accidental, iar glonțul a aterizat în cortul în care liderul de la Paris susținea alocuțiunea.

„Sper că nu a fost nimic serios”, a declarat Francois Hollande atunci când a auzit focul de armă, pentru ca după câteva secunde să își continue discursul.

Potrivit presei franceze, două persoane - un chelner și un membru al echipajului de întreținere al liniei de mare viteză - au fost rănite ușor.

De asemenea, conform unor informații, după discursul său care a durat 20 de minute, Francois Hollande s-a întâlnit cu cei doi răniți care au primit îngrijiri la fața locului. O investigație a fost deschisă în acest caz.