ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pentagonul a anunțat un incident aviatic periculos deasupra Mării Negre. La 25 noiembrie, un aparat de vânătoare rusesc Su-30 a efectuat o interceptare periculoasă a avionului de recunoaștere american P-8A Poseidon deasupra Mării Negre, anunță CNN, care îl citează pe secretarul de presă al Pentagonului.

„Avionul american opera în spațiul aerian internațional și nu a făcut nimic pentru a provoca acest comportament din partea rușilor", a declarat pentru CNN locotenent-colonelul Michelle Baldanza, purtătoare de cuvânt a Ministerului Apărării din SUA.

Acțiunile Su-30 au fost considerate "periculoase", întrucât aparatul de luptă rusesc a trecut prin fața avionului american la distanță foarte mică de la dreapta la stânga, forțând P-8 să intre în siajul avionului rusesc, acțiune care a făcut ca aparatul american să sufere "o înclinare de 15 grade și turbulențe violente", a explicat Baldanza, potrivit Agerpres.

Purtătoarea de cuvânt a Pentagonului a adăugat că avionul rusesc s-a aflat la aproximativ 50 de picioare (aproximativ 15 metri) de aparatul american, care avea transponderul deschis.

Un responsabil din marina americană a indicat pentru CNN că interceptarea a durat aproape 24 de minute.

În iulie, un avion de vânătoare Su-27 a interceptat un aparat american de supraveghere deasupra Mării Baltice. Pentagonul a declarat că avionul SUA se află în spațiul internațional, iar Su-27 a trecut pe lângă el la o distanță de numai 30 de metri și a efectuat o interceptare "periculoasă" în mare viteză.

Moscova nu a făcut deocamdată niciun comentariu cu privire la acest nou incident aviatic, relatează RIA Novosti.