ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În timpul unei ceremonii religioase desfășurate în curtea unei biserici din Madeira, un copac uriaș a căzut peste mulțime. Cel puțin 11 persoane și-au pierdut viața, iar alte 25 sunt rănite, anunță The Indenpendent. Printre victime s-ar afla și copii.

Un stejar masiv s-a prăbușit peste o zonă în care se aflau sute de persoane și în care se vindeau lumânări. Arborele avea aproximativ 200 de ani vechime și trebuie să fie tăiat din 2014.

Potrivit unor surse din cadrul serviciilor de intervenție portugheze, au fost confirmați 11 morți și 35 de răniți, dintre care patru se află în stare gravă.

Reporterul RTP News a anunțat că printre persoanele decedate se află și doi copii. Mai mulți oameni au fost transportați la spitalul Nelio Mendonca din Funchal, "cu fracturi multiple și răni în zona capului".

Festa da Senhora do Monte este cel mai mare festival din Madeira, fiind organizat în cinstea patronului spiritual al insulei. Anual, mii de persoane participă la evenimente, printre care și mulți turiști. Guvernatorul regional din Madeira, Miguel Albuquerque, își anunțase participarea la festival.