ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un ghid pentru profesorii din școlile Bisericii Anglicane cere ca elevii cu „tulburări de gen” să fie lăsați să se îmbrace după cum doresc.

Documentul Bisericii Anglicane a fost elaborat pe fondul creșterii numărului de copii care declară că au dubii față de sexul lor.


Potrivit cifrelor date recent date publicității de Gender Identity Development Service, numărul copiilor și tinerilor sub 18 ani care s-au adresat clinicilor de specialitate reclamând „tulburări de gen” a crescut de șase ori, de la 314 în anul 2012 la 2.016 în anul trecut.

Fenomenul apare la vârste fragede: numărul copiilor cu vârste între 3 și 7 ani, care au raportat „tulburări”, a crescut de patru ori, de la 20 în 2012, la 84 în 2016.
 
Ghidul Bisericii Anglicane arată: „De exemplu, un copil poate alege tutu-ul, coroana de prințesă și tocuri și / sau un coif de pompier, o centură pentru scule sau o pelerină de supererou fără prejudecăți sau comentarii. Copilăria are un spațiu sacru pentru imaginație creativă.”

Documentul, care îi învață pe profesori cum să abordeze „transfobia” colegilor față de un elev cu astfel de „tulburări”, mai susține că profesorii din școlile Bisericii Anglicane „trebuie să evite etichetele și prejudecățile doar pentru că elevii nu se încadrează în stereotipurile de gen”. Ghidul adaugă faptul că profesorii ar trebui să lucreze pentru a descuraja copiii să folosească termeni precum „gay" într-un mod negativ, cum ar fi „ești atât de gay".

Un număr tot mai mare de școli au început să liberalizeze politica legate de uniformă pentru a permite băieților să poarte fuste și rochii, dacă doresc.

Persoanele cu vârsta sub 18 ani care spun că s-au născut într-un organism care nu se potrivește cu genul lor nu primesc o intervenție chirurgicală, dar uneori li se administrează hormoni care suprimă pubertatea. Cifrele comunicate la începutul acestui an arată că mai mult de 800 de copii primesc acest tratament.

Riscurile medicale nu sunt suficient de bine înțelese, spun însă multe voci.
 
Cum era de așteptat, organizațiile LGBT au salutat apariția documentului.
 
Biserica Anglicană are în subordine 4.700 de școli, unde învață peste un milion de elevi.