ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Politicile interne și externe ale Ungariei nu sunt pe placul partenerilor acestei țări din Uniunea Europeană. Chiar dacă sunt susținuți prin vot democratic, actualii lideri ai Ungariei stârnesc antipatia demnitarilor occidentali.

Ultimul care s-a înscris pe lista criticilor Ungariei este ministrul de externe al Luxemburgului, Jean Asselborn. Acesta nu se mai încurcă cu jumătăți de măsură și dorește excluderea Ungariei din blocul comunitar.

„Cei care - precum Ungaria - construiesc garduri împotriva refugiaților, ca Ungaria, sau cine încalcă libertatea presei sau independența Justiției, aceia ar trebui excluși temporar sau, la nevoie, chiar permanent din Uniunea Europeană”, a declarat ministrul luxemburghez al Afacerilor Externe Jean Asselborn în paginile cotidianului german "Die Welt", citat de DW.

 

După ce a afirmat că premierul maghiar Viktor Orban încalcă valorile fundamentale la UE, șeful diplomației luxemburghez a fost și mai tranșant: „Tipi ca Orban au pus în încurcătură UE care, în afară, arată ca o uniune angajată în respectarea unor valori pe care, însă, nu mai este capabilă să le asigure pe plan intern.”

Asselborn își dorește modificarea Tratatului UE, astfel încât procesul de excludere să devină mult mai facil: „Ar fi de ajutor o modificare a reglementărilor, așa încât pentru suspendarea calității de stat membru al Uniunii să nu mai fie necesară o unanimitate pe viitor.”

Diplomatul luxemburghez este foarte supărat pentru că Ungaria nu dorește să-i primească pe refugiați.

„Gardul pe care Ungaria îl construiește pentru a-i ține departe pe refugiați devine tot mai lung, mai înalt și mai periculos. Ungaria nu este departe de a emite un ordin de tragere împotriva refugiaților. Oamenii care fug din calea războaielor sunt tratați aproape mai rău ca animalele sălbatice”, a mai spus el. La finele lunii august, Orban a anunțat construirea unui al doilea gard care să asigure securitatea la granița cu Serbia.

Ungaria  va organiza la 2 octombrie un referendum în cadrul căruia populația va fi întrebată dacă este de acord cu decizia UE ca solicitanții de azil să fie redistribuiți între statele blocului comunitar. Orban s-a opus fățiș politicii de deschidere față de imigranți, în opoziție față de recomandările oficiale ale celor mai puternici lideri ai UE.

 

Viktor Orban, discurs fulminant: E interzis azi să spui că Bruxelles-ul absoarbe tot mai mult din suveranitatea statelor-membre și birocrații lucrează la planul Statelor Unite ale Europei, pentru care nimeni nu și-a dat acordul!