Autoritățile indiene au aprobat sâmbătă pedeapsa cu moartea pentru cei găsiți vinovați de violarea copiilor cu vârste sub 12 ani.

Aceesta este răspunsul autorităților la valul de indignare care a cuprins publicul indian în urma cazurilor recente de viol și de asasinare a unor fetițe. Premierul Narendra Modi a prezidat ședința de Guvern în care a fost adoptat un amendament la Legea privind protecția copiilor în cazuri de infracțiuni de natură sexuală, care prevede pedeapsa cu moartea pentru cei condamnați pentru violarea copiilor. Până în prezent, legea indiană prevedea închisoarea pe viață ca pedeapsă maximă pentru acest tip de infracțiune. 

India a fost zgudiuită  de violul comis de o bandă de tineri împotriva unei fete de 8 ani, care a avut loc în Kathua, în Kashmirul indian, în luna ianuarie. Numai în ultima săptămână,  presa a relatat alte patru violuri și crime asupra unor fete, dintre care una avea doar patru ani. Ordonanța adoptată de guvern va trebui acum semnată de președintele Ram Nath Kovind. 

Pedeapsa cu moartea se va aplica, de asemenea, în cazul unei a doua condamnări privind acuzațiile de violență sexuală sau violență sexuală agravată. Au fost introduse și sancțiuni mai severe și împotriva voyeurismului, a hărțuirii morale și a atacurilor cu acid. Grupurile pentru drepturile femeilor au criticat noile măsuri, deoarece „nu iau în considerare raportul prezentat de fostul judecător J. S. Verma, șeful unei comisii pentru modificarea legilor anti-viol”.

Noua legislație nu recunoaște drept infracțiune, așa cum observă activiștii, violul comis de soț și nici se pronunță asupra tuturor cazurilor unor politicieni acuzați de infracțiuni sexuale.

Un raport al ONU din 2014 arăta că una dintre victime ale violurilor comise în India este minoră.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews