ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Autoritățile indiene au aprobat sâmbătă pedeapsa cu moartea pentru cei găsiți vinovați de violarea copiilor cu vârste sub 12 ani.

Aceesta este răspunsul autorităților la valul de indignare care a cuprins publicul indian în urma cazurilor recente de viol și de asasinare a unor fetițe. Premierul Narendra Modi a prezidat ședința de Guvern în care a fost adoptat un amendament la Legea privind protecția copiilor în cazuri de infracțiuni de natură sexuală, care prevede pedeapsa cu moartea pentru cei condamnați pentru violarea copiilor. Până în prezent, legea indiană prevedea închisoarea pe viață ca pedeapsă maximă pentru acest tip de infracțiune. 

India a fost zgudiuită  de violul comis de o bandă de tineri împotriva unei fete de 8 ani, care a avut loc în Kathua, în Kashmirul indian, în luna ianuarie. Numai în ultima săptămână,  presa a relatat alte patru violuri și crime asupra unor fete, dintre care una avea doar patru ani. Ordonanța adoptată de guvern va trebui acum semnată de președintele Ram Nath Kovind. 

Pedeapsa cu moartea se va aplica, de asemenea, în cazul unei a doua condamnări privind acuzațiile de violență sexuală sau violență sexuală agravată. Au fost introduse și sancțiuni mai severe și împotriva voyeurismului, a hărțuirii morale și a atacurilor cu acid. Grupurile pentru drepturile femeilor au criticat noile măsuri, deoarece „nu iau în considerare raportul prezentat de fostul judecător J. S. Verma, șeful unei comisii pentru modificarea legilor anti-viol”.

Noua legislație nu recunoaște drept infracțiune, așa cum observă activiștii, violul comis de soț și nici se pronunță asupra tuturor cazurilor unor politicieni acuzați de infracțiuni sexuale.

Un raport al ONU din 2014 arăta că una dintre victime ale violurilor comise în India este minoră.