ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Rishi Sunak a devenit în mod oficial prim-ministru după ce s-a întâlnit cu Regele Carol al III-lea la Palatul Buckingham, transmite gbnews.uk.

Sunak a fost întâmpinat de sute de oameni când a intrat pe porțile palatului printre un convoi de vehicule.

Născut pe 12 mai 1980 în Southampton, cu părinți de origine indiană care au emigrat în Marea Britanie din Africa de Est în anii 1960, Sunak a fost invitat oficial să formeze un guvern și să devină prim-ministru în timpul audienței sale cu regele. El este primul premier etnic al Regatului Unita al Marii Britanii.

La sosire, Rishi Sunak a fost întâmpinat de Sir Clive Alderton, secretarul principal al Regelui și al Reginei, de ecvestrul monarhului, locotenent-colonelul Jonny Thompson, și de Sir Edward Young, secretar particular principal comun al Regelui.

Dl Sunak o înlocuiește pe Liz Truss la nr. 10 din Downing Street, reședința oficială a premierilor, după ce demisia acesteia a fost „acceptată cu recunoștință" de Rege la Palatul Buckingham.

FOTO și VIDEO:
 King Charles III and Rishi Sunak
 
 VIDEO: