ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Legiuitorii din California - mulți ale căror campanii electorale au fost susținute financiar de industria avortului - sunt pregătiți să transforme universitățile de stat în vânzători ai avortului.
 
Senatul Californiei se pregătește să voteze o măsură care ar transforma toate universitățile din California și  campusurile unoversitare în centre de sănătate pentru a distribui medicamente care induc avortul, un act normativ in acest sens fiind dezbătut în aceste zile la Sacramento.

Propus de senatorul democrat Connie Leyva, încă din februarie 2017, proiectul de lege se bazează pe ideea că avortul este echivalentul îngrijirii medicale și  reprezintă „un drept constituțional și o parte integrantă a îngrijirii sănătății sexuale și reproductive”.
 
Centrele de sănătate ale universităților oferă în prezent o gamă largă de servicii, printre care imunizările, contracepția, serviciile de sănătate mintală, radiografiile, serviciile dentare și optice.  Ofertele pentru centrele de sănătate pot varia de la campus la campus, scrie citizentruth.com.

Există însă voci care avertizează că statul ar putea  astfel să provoace complicații majore atât pentru studenți, cât și pentru sistemul universitar. „Transformarea centrelor universitare în vânzători de avorturi îi va face pe studenți să înghită droguri periculoase, care le pun viața în pericol, și va expune școlile la costuri imense și la  complicații” a declarat Kristan Hawkins, președinte al Ligii Studenților pentru Viață pentru Breitbart News. „Singurii care vor avea beneficii cu adevărat vor fi vânzătorii de avort, care vor face bani fără niciun risc”.
 
În timp ce susținătorii proiectului de lege pretind că este necesar să se asigure că drepturile constituționale ale femeilor la pastilele pentru avort nu sunt refuzate, adversarii actului normativ afirmă că  „industria avortului își plasează strategic produsele aproape de tinerele femei, aproape de universități„, pentru a încuraja femeile să avorteze.