Legiuitorii din California - mulți ale căror campanii electorale au fost susținute financiar de industria avortului - sunt pregătiți să transforme universitățile de stat în vânzători ai avortului.
 
Senatul Californiei se pregătește să voteze o măsură care ar transforma toate universitățile din California și  campusurile unoversitare în centre de sănătate pentru a distribui medicamente care induc avortul, un act normativ in acest sens fiind dezbătut în aceste zile la Sacramento.

Propus de senatorul democrat Connie Leyva, încă din februarie 2017, proiectul de lege se bazează pe ideea că avortul este echivalentul îngrijirii medicale și  reprezintă „un drept constituțional și o parte integrantă a îngrijirii sănătății sexuale și reproductive”.
 
Centrele de sănătate ale universităților oferă în prezent o gamă largă de servicii, printre care imunizările, contracepția, serviciile de sănătate mintală, radiografiile, serviciile dentare și optice.  Ofertele pentru centrele de sănătate pot varia de la campus la campus, scrie citizentruth.com.

Există însă voci care avertizează că statul ar putea  astfel să provoace complicații majore atât pentru studenți, cât și pentru sistemul universitar. „Transformarea centrelor universitare în vânzători de avorturi îi va face pe studenți să înghită droguri periculoase, care le pun viața în pericol, și va expune școlile la costuri imense și la  complicații” a declarat Kristan Hawkins, președinte al Ligii Studenților pentru Viață pentru Breitbart News. „Singurii care vor avea beneficii cu adevărat vor fi vânzătorii de avort, care vor face bani fără niciun risc”.
 
În timp ce susținătorii proiectului de lege pretind că este necesar să se asigure că drepturile constituționale ale femeilor la pastilele pentru avort nu sunt refuzate, adversarii actului normativ afirmă că  „industria avortului își plasează strategic produsele aproape de tinerele femei, aproape de universități„, pentru a încuraja femeile să avorteze. 

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews