ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un raport citat de Epoch Times România arată că 1,5 milioane de persoane pot fi victime ale industriei intensive de recoltare de organe pusă la punct pe seama deținuților, în special aderenți Falun Gong, de regimul politic din China.

"Chirurgii de transplant din China se scaldă în organe. (..) Unii dintre ei se plâng de schimburi de lucru de 24 de ore, timp în care sunt obligați să efectueze transplanturi pe bandă. Alții asigura telefonic pe oricine că au organe de rezervă disponibile, proaspăt recoltate pentru orice eventualitate și orice tip de persoană. Unele spitale pot obține organe în doar câteva ore, în timp ce altele dau chiar garanție-oferă transplantarea a două, trei sau patru organe de rezervă, succesiv, în cazul în care primele transplanturi eșuează.(..) În cadrul unor apeluri telefonice înregistrate, efectuate de anchetatori din străinătate, medicii chinezi au declarat că sursa reală de organe este un secret de stat. Între timp, practicanții Falun Gong dispar în număr mare, iar mulți dintre cei care scapă din lagărele de muncă relatează că au fost supuși testelor de sânge, deși erau supuși unui regim barbar de detenție” relatează publicația.

Potrivit unui raport publicat pe 22 iunie, instituțiile medicale care se ocupă de transplanturi în China au generat în ultimii 16 ani între 1,5 și 2,5 milioane de intervenții. Cum au fost realizate aceste lucruri remarcabile într-un timp foarte scurt în China, se întreabă autorii raportului, fără existența vreunui sistem de donare de organe voluntare, în condițiile în care numărul de deținuți condamnați la moarte este în scădere, dat fiind că timpii de așteptare pentru pacienți pot fi măsurați uneori în săptămâni, zile, sau chiar ore? Părți ale raportului, care ilustrează mărturii secrete și lucrări medicale din China, afirmă că unele operații de extragere s-ar fi făcut chiar pe viu arată Epoch Times.