ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Disney Channel difuzează, pentru prima dată, o poveste despre homosexualitate, în  serialul de televiziune pentru adolescenți „Andi Mack”.

Povestea homosexuală a avut premiera vineri seara. Personajul principal este un adolescent, Cyrus, care se luptă cu atracția pe care o are față de un prieten de sex masculin, în timp ce are și o nouă iubită, scrie LifeSiteNews, arătând că, astfel, adolescenții de 13 ani sunt invitați să descopere înclinațile sexuale ale personajului principal, în episoadele care vor urma.

„Andi Mack” a avut premiera în luna aprilie. Considerat drept un serial de comedie, episodul de vineri prezintă o scenă în care doi buni prieteni, Andi (Peyton Elizabeth Lee) și Cyrus (Joshua Rush), recunosc faptul că se simt atrași de același băiat.  În primul episod din al doilea sezon, Andi speră că părinții ei se vor căsători și încearcă să afle ceea ce simte cu adevărat pentru colegul ei de clasă Jonah.   
 
Dar și Cyrus, prietenul ei, în vârstă tot de 13 ani, realizează că  are aceleași sentimente față de Jonah și se află la începutul unui proces de autodescoperire și acceptare de sine în calitatea sa de adolescent homosexual.   

Grav este însă că, așa cum au sesizat unele organizații de apărare a familiei, vârsta medie a spectatorilor seriei Disney este de 10 ani.„ One Million Moms”, așa cum se numește inițiativa Asociației Familiei Americane, și care militează pentru conștientizarea exploatării copiilor în mass-media, a lansat deja un avertisment la începutul acestui an împotriva conținutului serialului „Andi Mack”, pe care îl consideră drept inadecvat pentru copii. „Acest serial conține suficient conflict  dramatic pentru a fi clasificat mai curând drept o telenovelă, decât un serial pentru copii”, s-a plâns AFA într-un comunicat, în luna mai.

Cyrus nu este însă primul personaj aparținând comunității LGBT care apare într-un program Disney Channel: un episod din serialul „Good Luck Charlie” a prezentat, în 2014, un cuplu de lesbiene, însă acum este pentru prima dată când postul american prezintă o intrigă centrată pe un personaj care își dă seama de homosexualitatea sa și o declară public.   
Primul personaj homosexual al studioului hollywoodian Disney a apărut în versiunea cinematografică a poveștii Frumoasa și Bestia (2017) - personajul LeFou, interpretat de actorul Josh Gad. 

De asemenea, recent, în serialul Dr. Plușica, a fost prezentat un cuplu de „mame” lesbiene.