ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Atentatele de marți din Bruxelles, de la metrou și aeroport, au făcut peste 30 de morți și circa 200 de răniți. Statul Islamic a revendicat atentatele, iar presa belgiană scrie că autoritățile caută în prezent suspecții actelor de terorism.

Un raport al Ministerul francez de Interne, care citează o apropiată a "creierului" atentatelor de la Paris din noiembrie 2015, Abdelhamid Abaaoud, și publicat de New York Times, relevă un fapt îngrijorător. Conform acestui document, cel puțin 90 de kamikaze au intrat în Europa cu fluxul de refugiați și așteaptă ordinul de atac. 

Potrivit femeii, Abaaoud s-a lăudat, după atacurile de la Paris, soldate cu 130 de morți, că a ajuns în Europa traversând Mediterana, alături de alți migranți, și că se numără printre aproximativ 90 de teroriști care s-au instalat în Franța.

"Abaaoud s-a prezentat clar drept comandantul acestor kamikaze în așteptare", a explicat Poliția franceză în raportul adresat Ministerului de Interne.

El a fost ucis într-o operațiune a forțelor de ordine care a vizat un apartament din Paris, la câteva zile după atentate.