ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Informațiile privind raiduri aviatice care ar fi fost inițiate de avioane ruse asupra orașului antic sirian Palmira sunt minciună, a declarat marți purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării al Federației Ruse, general-maiorul Igor Konașenkov, citat de TASS și AFP.

"Toate informațiile din mass-media străine, conform cărora avioane ruse ar fi comis atacuri aeriene asupra orașului Palmira, sunt totală minciună", a spus Konașenkov.

"Aviația noastră în Siria nu întreprinde atacuri asupra unor obiective populate și cu atât mai mult asupra monumentelor arhitecturale de acolo", a spus generalul rus, notează Agerpres.

Potrivit lui Konașenkov, "deocamdată, la aceste (atacuri) apelează în mod activ combatanți ai Statului Islamic, care, aflați la Palmira, au aruncat în aer chiar zilele trecute renumitul Arc de Triumf, după cum se știe din aceleași mass-media".

Din data de 30 septembrie, aviația rusă a inițiat atacuri țintite asupra obiectivelor SI în Siria, acțiuni privite cu precauție de Occident, potrivit căruia atacurile ruse i-ar ținti pe rebelii ce se opun regimului Bashar al-Assad.

Anterior, mai multe surse mass-media au informat, citând surse anonime din Siria, că avioane ruse au întreprins raiduri asupra orașului Palmira și în jurul lui.