ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mai mulţi inspectori militari ruşi vor examina activitatea militară la faţa locului în Elveţia şi România, între 14 şi 17 septembrie. Anunțul a fost făcut de Serghei Rîjkov, reprezentant al Centrului naţional pentru reducerea ameninţării nucleare.

„Între 14 şi 17 septembrie, grupul de inspectori va realiza o inspecţie într-o regiune elveţiană în cadrul Documentului de la Viena din 2011 privind măsurile de încredere şi de securitate”, a explicat acesta, scrie Ria Novosti.

Inspecţia vrea să definească anvergura activităţii militare declarate în regiunea respectivă sau să confirme lipsa oricărei activităţi militare care în mod normal trebuie notificată.

În România, specialiştii ruşi vor obţine informaţii privind activitatea militară a diviziilor române desfăşurate şi exerciţiile militare „HISTRIA-2015”.

Arhitectura europeană de securitate cuprinde mai multe acorduri privind dezarmarea, controlul armamentului şi măsuri de încredere în domeniul militar, notează agenția de presă rusă. Astfel, Documentul de la Viena din 2011 prevede un amplu schimb de informaţii privind forţele armate, proiectele de apărare sau bugetele militare.

Tările membre OSCE fac schimb de informaţii privind anumite tipuri de activităţi militare, invită observatori şi organizează inspecţii.