La Washington va avea loc joi prima paradă militară cu ocazia celei de-a 243-a aniversări a Zilei Independenței Statelor Unite, eveniment planificat la solicitarea președintelui Donald Trump. Dar care a împărțit, din nou, America în două.

Casa Albă a precizat însă că această paradă ține de patriotism, și nu are niciun substrat politic.

Pentru prima dată, pe 4 iulie 2019, vor defila tancuri ale armatei americane, care au fost aduse în cursul nopții la Washington. Va fi și o paradă aviatică, la care participă un bombardier B-2, avioane de luptă F-35 și F-22 și Marine One, elicopterul care îl transportă pe președinte.

Planurile lui Trump au fost criticate de mulți oficiali americani, dar și de autoritățile locale, îngrijorate că asfaltul ar putea fi afectat de trecerea tancurilor, care cântăresc 60 de tone fiecare.Publicația Washington Post a estimat costurile la două milioane și jumătate de dolari, dar prețul oficial nu a fost făcut public de administrația de la Casa Albă.

Va fi o desfășurare de forte atipică în capitala Statelor Unite. Timp de două ore, niciun avion nu va decola sau ateriza pe aeroportul internațional Ronald Reagan, iar pe străzi vor patrula de trei ori mai multe forțe de ordine decât în mod normal - pentru ca evenimentul să decurgă fără incidente.
 
După-amiază toți ochii vor fi ațintiți asupra președintelui Donald Trump, care va tine un discurs de la monumentul lui Lincoln.

„Salutul nostru din 4 iulie pentru America, la Memorialul Lincoln, se așteaptă să fie unul foarte mare, va fi spectacolul unei vieți!”, a scris Trump pe Twitter, miercuri.


Trump a recunoscut că a fost „inspirat” de parada organizată de Ziua Franței în urmă cu doi ani, la care a fost invitatul președintelui Emmmanuel Macron.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews