ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


La Washington va avea loc joi prima paradă militară cu ocazia celei de-a 243-a aniversări a Zilei Independenței Statelor Unite, eveniment planificat la solicitarea președintelui Donald Trump. Dar care a împărțit, din nou, America în două.

Casa Albă a precizat însă că această paradă ține de patriotism, și nu are niciun substrat politic.

Pentru prima dată, pe 4 iulie 2019, vor defila tancuri ale armatei americane, care au fost aduse în cursul nopții la Washington. Va fi și o paradă aviatică, la care participă un bombardier B-2, avioane de luptă F-35 și F-22 și Marine One, elicopterul care îl transportă pe președinte.

Planurile lui Trump au fost criticate de mulți oficiali americani, dar și de autoritățile locale, îngrijorate că asfaltul ar putea fi afectat de trecerea tancurilor, care cântăresc 60 de tone fiecare.



Publicația Washington Post a estimat costurile la două milioane și jumătate de dolari, dar prețul oficial nu a fost făcut public de administrația de la Casa Albă.

Va fi o desfășurare de forte atipică în capitala Statelor Unite. Timp de două ore, niciun avion nu va decola sau ateriza pe aeroportul internațional Ronald Reagan, iar pe străzi vor patrula de trei ori mai multe forțe de ordine decât în mod normal - pentru ca evenimentul să decurgă fără incidente.
 
După-amiază toți ochii vor fi ațintiți asupra președintelui Donald Trump, care va tine un discurs de la monumentul lui Lincoln.

„Salutul nostru din 4 iulie pentru America, la Memorialul Lincoln, se așteaptă să fie unul foarte mare, va fi spectacolul unei vieți!”, a scris Trump pe Twitter, miercuri.


Trump a recunoscut că a fost „inspirat” de parada organizată de Ziua Franței în urmă cu doi ani, la care a fost invitatul președintelui Emmmanuel Macron.