ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Momente emoţionante pentru supravieţuitorii masacrului de acum patru ani din Norvegia, comis de extremistul Anders Breivik. Tabăra de vară de pe insula Utoya a fost redeschisă vineri, în prezenţa a peste o mie de oameni, transmite The Guardian.
 
Pe 22 iulie 2011,  extremistul Anders Breivik a deschis focul în tabăra de vară a tinerilor laburişti de pe insula Utoya, dubă ce a ajuns acolo deghizat în poliţist.
 
Într-o oră şi jumătate, cât a durat masacrul, bărbatul a ucis 67 de oameni. Anders Breivik susţine că a vrut să apere Norvegia de Islam şi de multiculturalism. În august 2012, el a fost condamnat la 21 de ani de închisoare, pedeapsa maximă pe care o prevede legea norvegiană.
 
Insula Utoya, deţinută de organizaţia de tineret a Partidului Laburist Norvegian, a fost reabilitată: clădirile au fost renovate, terenurile de sport - refăcute şi au fost ridicate construcţii noi.
 
În memoria celor ucişi de Anders Breivik, oficialii au montat un inel uriaş din oţel, suspendat între brazi, în mijlocul pădurii, pe care au scris numele victimelor. Acelaşi lucru a fost gravat pe mici plăcuţe metalice prinse de copaci.