Președintele Donald Trump a susținut miercuri o conferință de presă comună cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg. Cu această ocazie, Trump și-a nuanțat declarațiile privind Alianța.
 
„Am spus că este învechită. Nu mai este învechită”, a spus Trump în conferința de la Casa Albă. „Secretarul general și cu mine am purtat o discuție productivă despre ce poate NATO să facă mai mult în lupta împotriva terorismului. M-am plâns despre asta cu mai mult timp în urmă și au făcut o schimbare și acum se luptă cu terorismul", a spus Donald Trump, conform CNN.

În cadrul aceleiași conferințe, România a fost de două menționată de către secretarul general al NATO, de fiecare dată în termeni laudativi.  Mai întâi s-a vorbit despre Romania când s-a subliniat prioritatea întăririi Flancului Estic al NATO pentru a decuraja orice agresiune, în special cele repetate ce vin dinspre Rusia. „România a decis să-și mărească bugetul apărării la 2% din PIB. Alți aliați vor face și ei asta", a afirmat Jens Stoltenberg în timpul conferinței cu Trump.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews