Președintele Donald Trump a susținut miercuri o conferință de presă comună cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg. Cu această ocazie, Trump și-a nuanțat declarațiile privind Alianța.
 
„Am spus că este învechită. Nu mai este învechită”, a spus Trump în conferința de la Casa Albă. „Secretarul general și cu mine am purtat o discuție productivă despre ce poate NATO să facă mai mult în lupta împotriva terorismului. M-am plâns despre asta cu mai mult timp în urmă și au făcut o schimbare și acum se luptă cu terorismul", a spus Donald Trump, conform CNN.

În cadrul aceleiași conferințe, România a fost de două menționată de către secretarul general al NATO, de fiecare dată în termeni laudativi.  Mai întâi s-a vorbit despre Romania când s-a subliniat prioritatea întăririi Flancului Estic al NATO pentru a decuraja orice agresiune, în special cele repetate ce vin dinspre Rusia. „România a decis să-și mărească bugetul apărării la 2% din PIB. Alți aliați vor face și ei asta", a afirmat Jens Stoltenberg în timpul conferinței cu Trump.


2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.