ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Doi ani au trecut de la ultima întâlnire oficială dintre Vladimir Putin și Barack Obama. Astăzi, cei doi lideri vor sta din nou față în față, confruntându-se pe cele mai fierbinți dosare internaționale: Siria și Ucraina.

Putin și Obama se întâlnesc în cadrul celei de-a 70-a reuniuni a Adunării Generale a Națiunilor Unite. Interesant este că informația privind întâlnirea celor doi președinți a fost dată, diferit, de Moscova și Washington în ceea ce privește temele de discuție. Dacă Washington-ul a anunțat că tema convorbirilor va fi Ucraina, Moscova a declarat că se va discuta despre situația din Siria. Potrivit purtătorului de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, principalul subiect al discuției va fi Siria.
 
"Dacă va mai fi timp, cei doi lideri vor mai discuta și problema Ucrainei", a afirmat Peskov. Oficialul rus a mai spus că întâlnirea de astăzi dintre Obama și Putin va dura aproximativ o oră  și va avea loc după discursul președintelui rus în cadul Adunării Generale a ONU. 
 
Casa Albă a confirmat întâlnirea celor doi și a precizat că Obama îi va cere președintelui rus să respecte angajamentele luate de Rusia în februarie pentru a-și retrage prezența militară din Ucraina până la sfârșitul anului. De asemenea, liderul american îi va cere lui Putin să explice modul în care prezența militară a țării sale în Siria va contribui la înfrângerea Statului Islamic.