ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O companie americană a lansat un nou produs digital care permite morților să se adreseze adunării îndoliate la ceremonia funerară.

Pentru a-și pune în aplicare proiectul, botezat „Digital Afterlife”, compania StoryFile folosește 20 de camere video care înregistrează o persoană (înainte de deces, evident!) răspunzând la 250 de întrebări.

Aceste date sunt apoi încărcate într-un program care creează o „clonă digitală” holografică a respectivului.

Marina Smith, o bătrână de 87 de ani, s-a lăsat înregistrată de StoryFile înainte de a muri în luna iunie.

Fiul Marinei, Stephen, care este fondatorul companiei, le-a provocat un șoc teribil participanților la înmormântare, care s-au trezit cu moarta stând de vorbă cu ei la ceremonia funerară.

Antreprenorul a declarat pentru The Telegraph:

„Mama a răspuns întrebărilor venite din partea rudelor îndoliate, după ce acestea au asistat la incinerarea ei.”

Iar omul de afaceri nu a ezitat să își facă reclamă:

„Lucrul extraordinar este că ea a răspuns la întrebările lor oferindu-le detalii noi, cu multă sinceritate. Oamenii se simt încurajați atunci când își înregistrează declarațiile. Cernita adunare poate avea o versiune mai liberă, mai reală a dragilor lor pe care i-au pierdut.”

 

În luna aprilie, o „clonă digitală” a lui Ed Asner, președintele Screen Actors Guild, a făcut senzație la funeraliile actorului american.

Axios a scris atunci că participanții la înmormântare au putut „conversa” cu holograma lui Asner.

 

Matt, fiul actorului, a declarat:

„Nimic nu m-ar fi putut pregăti pentru ce urma să simt când am văzut așa ceva.”

El a explicat că unii dintre participanții au fost „îngroziți”, deoarece era „ca și cum ar fi fost cu noi în cameră”.

Dar industria lumii de dincolo pare să se afle abia la început.

Amazon s-a lansat și el în cursă: asistentul digital „Alexa” va putea vorbi în curând cu vocea unei persoane iubite decedate. Astfel, bunica moartă le va putea citi din nou povești nepoțeilor.

Iar Microsoft a cumpărat patentele tehnologice pentru a folosi în postările pe rețelele sociale „clone” ale unor morți sub formă de „chatbots”.

Astfel, vor exista conturi interactive aparținând lui Marilyn Monroe, Shakespeare sau Caligula, care vor răspunde la întrebările admiratorilor sau vor comenta evenimente politice sau mondene, ca și cum ar fi trăi în zilele noastre.