ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Într-un caz complex, în care, în cele din urmă, legea a surclasat biologia, instanța a decis că doi frați gemeni, născuți de aceeași mamă-surogat și având aceeași mamă biologică, nu sunt frați, conform unui articol publicat de Washington Post și citat de culturavietii.ro.

Această decizie problematică a inversat o decizie anterioară a instanței inferioare, care nu permitea taților biologici ai copiilor, un cuplu de homosexuali, să îi înregistreze drept copiii lor.

Întrucât fiecare bărbat a folosit propria probă de spermă pentru crearea in vitro a embrionului, curtea a decis că fiecare bărbat își poate înregistra propriul copil biologic ca fiind al său, nerecunoscând ca părinte nici mama biologică, nici mama surogat.

Se poate argumenta, desigur, că interesul copilului este ca, în toate cazurile posibile, să fie crescut de sau măcar să își cunoască ambii părinți (sau, în acest caz bizar, pe toți cei 3), or dreptul și interesul lor de a-și cunoaște complet originile este anulat prin decizia instanței italiene, care refuză explicit să recunoască maternitatea mamelor – cea biologică și cea care a născut –, eliminându-le convenabil din viața copiilor pentru interesul taților biologici de a-și concretiza propria idee de „familie”.

Este, de asemenea, neclar în ce mod va fi în interesul celor doi frați, gemeni după mamă (mame!), să nu fie considerați frați din punct de vedere juridic în cazul unei despărțiri a cuplului homosexual.

Un alt argument pentru prostul discernământ al judecătorilor în acest caz este acela că decizia subminează legislația în vigoare, validând, practic, în totalitate un contract de surogație încheiat în străinătate.