ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Intoxicările presei funcționează și în SUA. După ce Wall Street Journal a scris că președintele ales vrea să restructureze serviciile secrete, purtătorul de cuvânt al lui Donald Trump a negat orice intenție în acest sens a viitorului președinte american.


"Nu există niciun adevăr în această idee a restructurării infrastructurii comunității de informații', a indicat purtătorul de cuvânt Sean Spicer, calificând acele relatări drept 'sută la sută false". Totuși, el a vorbit apoi despre 'discuții exploratorii' desfășurate în cadrul 'activităților de tranziție', insistând însă că rolul acestora este de a strânge date.

 Wall Street Journal (WSJ) a scris în ediția sa de miercuri, făcând referire la surse pe care nu le-a precizat, că Trump intenționează să reformeze serviciile secrete americane, întrucât el consideră că unele dintre aceste agenții sunt supradimensionate sau politizate.

După ce a criticat serviciile secrete americane în urma rapoartelor prin care acestea susțin că Rusia este în spatele atacurilor cibernetice din timpul campaniei electorale, Trump a susținut joi că este un "mare fan' al acestor servicii".

"Presa minte pentru a lăsa impresia că eu sunt împotriva serviciilor de informații, deși de fapt sunt un mare fan al lor', a scris pe Twitter viitorul președinte, înainte ca în Senatul american să înceapă o audiere în cadrul căreia va fi discutată posibila ingerință a Rusiei în campania electorală americană prin respectivele atacuri cibernetice.