ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Donald Trump a afirmat că implicarea SUA în apărarea unei țări mici, precum Muntenegru, ar putea declanșa un al Treilea Război Mondial, scrie b92.net.
 
Într-un interviu pentru Fox News, la finalul turneului său european, în cadrul căruia a participat la summit-ul NATO, a vizitat Regatul Unit și s-a întâlnit cu președintele rus Vladimir Putin, Trump a vorbit despre funcționarea și finanțarea Alianței militare occidentale, criticând, din  nou, NATO.

Întrebat  de ce SUA ar trebui să trimită soldați pentru a apăra o țară mică precum Muntenegru în cazul unui atac, Trump a răspuns: „Înțeleg ce spui. Am întrebat același lucru. Muntenegru este o țară mică cu oameni foarte puternici. Sunt persoane foarte agresive, care ar putea deveni agresive și felicitări, ați declanșat al Treilea Război Mondial. Dar așa funcționează regulile”.

Trump a continuat: 
„Înțeleg că așa fost creată (n.r - Alianța Nord Atlantică", a spus președintele SUA. „Nu uitați că sunt aici de aici mai mult de un an și jumătate, dar am reluat discuția în urmă cu trei sau patru zile și am spus: „trebuie să plătiți, trebuie să plătiți”,  iar secretarul  general al NATO a spus că datorită președintelui Trump, în 2017, am avut fonduri pentru NATO mai mari cu 44 de miliarde de dolari”.


Comentariile lui Trump vin după ce președintele american a amenințat că SUA s-ar putea retrage din NATO dacă celelalte state membre nu își măresc cheltuielile cu apărarea.

Muntenegru, care are o populație de aproximativ 620.000 de persoane, a aderat la NATO în iunie 2017. Articolul 5 din Tratatul NATO obligă statele membre să ajute un alt membru în cazul în care este atacat.