ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Când moneda tradițională va fi eliminată treptat, toată lumea va avea de suferit. Expertul Bitcoin Anthony Pompliano descrie moneda digitală drept „una dintre cele mai grave încălcări ale drepturilor omului din istorie”.

În viziunea lui Biden, moneda digitală va „ajuta democrațiile să îmbunătățească viețile oamenilor”. Desigur, moneda digitală este propusă drept „soluție” la probleme pe care nu știam că le avem. Este considerată mult mai eficientă, benefică pentru mediu și chiar mai „igienică” decât moneda de hârtie. 

Însă, în ciuda vorbelor frumoase sub care este prezentată, nu este nicio îndoială că moneda digitală este un spectacol de groază pe punctul de a se derula, scrie WND News Center, într-o analiză interesantă pe această temă:

Există multe riscuri. Moneda digitală va fi vulnerabilă la hacking, va putea fi afectată de erori tehnologice și întreruperi de curent. Orice neregulă apărută în sistem va însemna că fondurile dvs. nu sunt disponibile „în acest moment”. Atunci când vor avea loc dezastre regionale (cum este uraganul Ian), cu întreruperi de curent pe scară largă, nimeni din zonele afectate nu va putea schimba valută, ceea ce va crea o neplăcere suplimentară adăugată haosului existent.

Când moneda tradițională va fi eliminată treptat, toată lumea va avea de suferit. Expertul Bitcoin Anthony Pompliano descrie moneda digitală drept „una dintre cele mai grave încălcări ale drepturilor omului din istorie”. El notează:

Odată ce o monedă digitală a băncii centrale va fi în mâinile unei populații, banca centrală își va fi consolidat controlul complet. Ei nu vor mai trebui să apeleze la sistemul judiciar sau să invoce puterile date de o stare de urgență pentru a vă spune cu cine puteți face tranzacții. Toate aceste [puteri] pot fi implementate prin tehnologii digitale de la distanță. Acești bancheri centrali vor putea vedea ce este în contul tău bancar, cu cine faci tranzacții, ce achiziționezi și orice lucruri vor dori să afle din viața ta financiară. Această transparență deplină cu statul înlătură toate barierele de confidențialitate, oferind, în același timp, instituțiilor posibilitatea de a cenzura orice tranzacție, indiferent dacă au sau nu un motiv legitim.

Creșterea controlului guvernamental asupra sistemului monetar merge mână în mână cu conceptul de scor social, sistem folosit de Partidul Comunitar Chinez, dar care este rapid adoptat și în alte țări, inclusiv în America.

Orice va presupune un schimb valutar sau tranzacții va putea fi monitorizat, iar tranzacțiile vor putea fi refuzate din motive precum arme de foc, carne sau alte achiziții (în prezent) legale, dar care vor fi incorecte politic. Forumul Economic Mondial lansează deja o coaliție prin care să îi recompenseze cu „credite de carbon” pe oamenii care folosesc mai puține resurse. Moneda digitală va face posibil tot acest scenariu.

Adevărul este că moneda digitală este introdusă dintr-un singur motiv: pentru a fi transformată într-o armă împotriva dușmanilor politici. Și, așa cum însuși Biden a arătat foarte clar în ultimele săptămâni, dușmanii săi politici îi vor include pe toți cei care nu îi susțin din toată inima regimul de teroare.

Moneda digitală va permite guvernului să sechestreze bunuri în mod arbitrar. Să uităm de acele raiduri ale FBI la mijlocul nopții; va fi necesar doar un clic pe un buton și victima nu va mai deține nimic. Simpla amenințare că s-ar putea confrunta cu această posibilitate va fi suficientă pentru a-i face pe toți, cu excepția celor mai încăpățânați rebeli, să se conformeze regimului.

Catherine Austin Fitts, fostul secretar adjunct al Departamentului pentru Locuințe și Dezvoltare Urbană din SUA, a declarat într-un interviu recent: „Dacă îl muți pe fiecare om într-un lagăr de concentrare digital, îi golești contul bancar oricând dorești și îi spui pe ce poate sau nu să-și cheltuiască banii, ai [instituit] un control total.”

De credeți că expresia „lagăr de concentrare digital” sună exagerat, gândiți-vă din nou. Dacă guvernul decide să te pedepsească, ești terminat. Nu îți vei putea plăti factura la energie electrică, astfel că vei rămâne fără electricitate. Nu îți vei putea plăti factura la apă, așa că apa îți va fi oprită. Nu vei putea cumpăra benzină, astfel că nu vei putea conduce. Nu vei putea plăti chiria sau rata la locuință, astfel că vei fi evacuat. Nu vei putea plăti impozitele pe proprietate, așa că locuința (plătită) îți va fi confiscată. Nu vei putea cumpăra mâncare. Nu mai vorbim de îngrijirea medicală.

Această serie de evenimente în cascadă poate fi declanșată literalmente prin apăsarea unui buton. Nu vei fi închis, nici nu va mai fi nevoie. Viața ta va deveni un iad.

„Când dolarii Biden [moneda digitală] vor fi lansați, mulți experți – printre care și eu – cred că va începe o eră a controlului și supravegherii guvernamentale totale”, spune fostul oficial CIA Jim Rickards. „Nu este o hiperbolă. Acest lucru va extinde într-o măsură considerabilă puterea și influența guvernului federal... acționând, în esență, ca un nou tip de «spyware». Cu dolarii Biden, guvernul vă va putea forța să vă conformați agendei sale. Pentru că, dacă nu veți face asta, ar putea să vă blocheze banii. Nu va fi ca în cazul înghețării unui cont bancar, va fi mult mai ușor.”

Ați putea spune că este o simplă teorie a conspirației, dar imaginați-vă acest lucru: dacă moneda digitală ar fi existat acum doi ani, ar fi fost legată de vaccinarea obligatorie împotriva COVID-19? Răspunsul simplu este „Da!”: Fără vaccin, fără acces la propriii tăi bani.

Ceea ce este înfiorător cu privire la moneda digitală este că nimic nu o va putea ocoli. Va pătrunde literalmente în fiecare aspect al vieții fiecărei persoane, indiferent cât de departe și de deconectată ar fi acestea. Unii spun că va apărea, în paralel, o societate a trocului, dar nu puteți face troc pentru asigurări auto, taxe pe proprietate sau alte cerințe guvernamentale.

Moneda digitală va însemna, de fapt, sfârșitul libertății.