ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Inundațiile fac ravagii în Marea Britanie. Nordul țării aproape că a fost înghițit de ape și continuă să plouă torențial.

În regiunea Yorkshire, peste 400 de oameni au fost evacuați, iar zece mii de locuințe au rămas fără curent electric. Și un bar vechi de 200 de ani s-a prăbușit din cauza puhoiului de apă. Autoritățile au emis peste 20 de alerte de inundație severă. 

În imaginile apocaliptice, filmate cu o dronă, se vede cum pământul este, pur și simplu, luat de apă.

Ploile torențiale au inundat o mare parte și din regiunea Lancashire, unde peste 300 sute de oameni au fost evacuați din calea șuvoaielor, potrivit The Guardian. Meteorologii au emis o alertă de cod roșu în zonele afectate. Și stația de pompieri din localitatea Padiham a trebuit să fie evacuată.

Una dintre alertele severe a fost emisă pentru centrul orașului Leeds, care este amenințat de revărsarea râului Aire, al cărui debit a atins deja cote istorice. O serie de clădiri sunt în pericol să se prăbușească.

Iar în localitatea Summerseat, din apropiere de Manchester, un pub vechi de 200 de ani, a fost înghițit de râul Irwell, care a ieșit din matcă.

În regiunea Yorkshire, armata a intervenit pentru a salva oameni blocați în clădiri.