ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, la Palatul Cotroceni, că vaccinarea anti-COVID-19 este "o chestiune de securitate națională". O astfel de declarație poate sugera că autoritățile statului, în frunte cu șeful de la Cotroceni, pregătesc terenul pentru a impune vaccinarea obligatorie.  Chiar dacă, așa cum ActiveNews arăta recent, nici cadrele medicale nu sunt încântate de ideea vaccinării anti covid.

Iohhanis a anunțat că a convocat pentru luni la Cotroceni o ședință cu ministrul Apărării, ministrul de Interne și cu ministrul Sănătății pentru a discuta despre vaccinarea împotriva Covid-19.„Datele de astăzi ne arată că avem motive pentru un optimism moderat – moderat. Vedem că nu a crescut numărul de cazuri față de zilele anterioare și cred că se confirmă ceea ce spun de câteva zile încoace, că, în ceea ce privește numărul de cazuri noi, ne situăm pe un platou. Tot astăzi am putut să observăm că numărul persoanelor vindecate este aproximativ egal cu numărul persoanelor care, din păcate, au fost detectate cu această boală. Să vedem dacă, în zilele următoare, acest trend se confirmă. Putem să spunem însă deja că măsurile care au fost luate de autorități au fost măsurile corecte, au fost măsurile adecvate. „În chestiunea vaccinării, după părerea mea, campania de vaccinare trebuie să fie un succes și, ca atare, campania de vaccinare este o chestiune de securitate națională. Pentru asta, am convocat o întâlnire, o ședință, pentru luni, ședință la care vor participa, în afară de mine, ministrul Apărării, ministrul de Interne și ministrul Sănătății și vom clarifica toate aspectele care țin de campania de vaccinare ca și chestiune de securitate națională”, a spus Iohannis.