ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Forțe speciale americane desfășoară misiuni clandestine de vânătoare a liderilor ISIS care plănuiesc atacuri teroriste în Statele Unite chiar în țările pe care Trump le consideră periculoase, scrie evz.ro.

În cele șapte țări afectate de decretele anti-imigrare ale lui Donald Trump, plus cel puțin alte patru, operează echipe ale forțelor speciale americane care vânează lideri ISIS susceptibili să organizeze atacuri teroriste sau să pătrundă pe teritoriul Statelor Unite, au declarat surse din domeniul anti-tero pentru ABC News.

Counter-External Operations Task Force, pe scurt Ex-Ops, a fost creată toamna trecută, când șeful de atunci al Pentagonului, Ashton Carter, a dispus ca echipele cele mai bine antrenate să vâneze luptătorii ISIS care părăsesc zonele de război din Orientul Mijlociu.

Siria, Irakul și alte cinci țări aflate sub incidența decretelor anti-imigrație ale lui Trump reprezintă zone de acțiune pentru Ex-Ops, alături de alte cel puțin patru state – Arabia Saudită, Turcia, Emiratele Arabe Unite și Egiptul – au declarat sursele citate.

Administrația Casei Albe a comparat decretele anti-imigrație ale lui Trump cu cele ale predecesorului său, Obama, care a interzis total primirea de refugiați în 2011, după ce doi luptători Al-Qaida din Irak au fost descoperiți de FBI că trăiau în Kentucky și plănuiau un important furt de armament.
 
Articolul integral poate fi citit AICI.