ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Uniunea Europeană lucrează la o lege care să oblige ONG-urile, grupurile de consultanță și instituțiile academice să își facă publice toate finanțările din exteriorul EU.

Informația este dată de Politico, o publicație cu surse foarte serioase la Bruxelles. De aceea, este greu de crezut că ar putea fi vorba de o glumă proastă.

Viitorul act normativ ar avea drept scop „combaterea influenței străine în interiorul Uniunii”.

Legi similare există și în Statele Unite și Australia.

În SUA, de pildă, Foreign Agents Registration Act datează încă din 1938.

Cu toate acestea, un proiect de lege asemănător aflat pe masa parlamentului din Georgia a fost aspru criticat de Occident.

S-a spus că face jocurile rusiei și că este profund nedemocratic.

Iar Occidentul pare să nu se fi oprit doar la critici: protestele de la Tbilisi seamănă foarte mult cu o Revoluție Colorată, urmărind răsturnarea guvernului georgian ales democratic.

La fel ca în Ucraina, în 2014.

În legătură cu proiectul de lege de la Tbilisi – repetăm, IDENTIC cu cel pe care dorește să îl impună Bruxellesul – iată ce declara șeful diplomației UE, Josep Borrell, cu câteva zile în urmă:

„Această lege este incompatibilă cu standardele UE. Ea contravine obiectivului declarat al Georgiei de a adera la Uniunea Europeană.”