ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Miliardarul american George Soros este unul dintre beneficiarii companiilor offshore, inclusiv a unei firme de reasigurare, potrivit dezvăluirilor din ancheta jurnalistică Paradise Paper.

Maleficul miliardar dă dovadă de ipocrizie, el cerând de-a lungul timpului o taxare mai ridicată a bogaților, dar în același timp eludând organele fiscului.

Fonduri de capital private controlate de miliardarul George Soros au folosit firma de avocatură Appleby pentru a administra o rețea de companii offshore, inclusiv o investiție într-o companie de reasigurare, scrie International Consortium of Investigative Journalists (ICIJ), care menționează că fundația caritabilă Open Society este printre donatorii săi. Soros a refuzat să comenteze, potrivit ICIJ.

ICIJ nu oferă numele companiilor implicate sau alte detalii despre afacerile lui Soros în această speță și nu a publicat încă baza de date din spatele anchetei.

Soros a susținut, de-a lungul timpului, creșterea taxelor pentru bogați în Statele Unite ale Americii. În 2012 se declara un adept al planurilor președintelui Barrack Obama de a crește taxele pentru bogați, pentru că marele boom „a crescut puternic inegalitățile sociale” și o distribuție mai bună a veniturilor ar duce la o situație mai bună pentru americanul de rând. 

Tot în 2012, Soros a semnat o scrisoare, alături de miliardari precum Warren Buffet și Bill Gates, prin care cerea o creștere a taxelor de moștenire și în acest an a revenit ca semnatar, alături de Steven Rockefeller și Abigail Disney, într-un apel pentru creșterea taxelor statale în New York, unde este rezident.