ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Există numeroase controverse legate de moartea liderului palestinian Yasser Arafat din 11 noiembrie 2004, dar subiectul credinței sale religioase nu a fost niciodată una dintre ele.

 RT Kendall, un pastor american pensionat și un remarcabil scriitor creștin, a susținut că eforturile sale de a-l converti pe Arafat de la islamism la creștinism ar fi dat roade.

„Nu m-ar mira să-l văd în rai. M-am rugat cu el de cinci ori, l-am miruit, i-am dat o rugăciune ( de mântuire)...Nu spun că este mântuit. Spun doar că nu m-ar mira”,  a declarat Kendall pentru revista Premier Christianity, conform unui articol publicat în Washington Post, în 2014.

Kendall a susținut atunci că s-a apropiat de Arafat în 2002, cu ajutorul lui Canon Andrew White , un preot anglican din Bagdad și un trimis al Arhiepiscopului de Canterbury în Orientul Mijlociu. Kendall spune că l-a întâlnit pe Arafat de cinci ori; la a treia întâlnire, liderul palestinian a urmărit filmul lui Mel Gibson „Patimile lui Hristos".

„Arafat este în lacrimi" până la sfârșitul filmului, a spus Kendall. În vizitele ulterioare, se pare că Kendall ar fi insistat asupra acestei chestiuni, fiind de părere că Arafat ar fi dorit să îmbrățișeze creștinismul, dar îi era teamă să nu-i supere pe suporterii palestinieni.

Într-o întâlnire, Kendall a vorbit  cu Arafat cu ajutorul unui interpret: „Am venit astăzi cu o propunere: Vreau să mărturisești deschis, să spui lumii că Iisus Hristos a murit pentru păcatele sale."

Kendall a continuat către Arafat: „Dacă vei face acest lucru, în primul rând vei primi o liniște, total diferită de tot ceea ce ai avut în viață. Ți se va da înțelepciunea de care ai nevoie. Apoi vei fi capabil să încurajezi mulți arabi care au avut vise despre Iisus ".

„Ceea ce îți cer să faci, va necesita mai mult curaj decât orice ai făcut vreodată în viață, și anume să declari în fața camerelor de filmat că Iisus Hristos a murit pentru păcatele voastre", se presupune că a încheiat Kendall.

Kendall povestește că, în acel moment, White a încercat să schimbe subietul. Arafat îi trimite o bezea, ceea ce întărește într-un fel convingerea lui Kendall că liderul palestinian a venit de partea lui.

Când Arafat a murit în 2004, Kendall spune că a primit apeluri telefonice de la prieteni care a fi avut viziuni ce confirmau convertirea lui Arafat la creștinism.

Principala relatare despre convertirea lui Arafat este aceea a văduvei sale, Suha Arafat, care s-a convertit la islamism când s-a căsătorit cu liderul palestinian în 1990.

În ultimii ani, principala intrigă care îl înconjoară pe Arafat a fost legată de natura morții sale într-un spital din Paris. Speculațiile cum că ar fi fost otrăvit de către israelieni, au dus la o serie de investigații medicale, ce au concluzionat că nu a fost otrăvit.