ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Combatanți ai organizației jihadiste Statul Islamic (SI) au aruncat marți în aer clădiri guvernamentale la Mosul, unde forțele irakiene își continuă ofensiva pentru recucerirea părții de nord a orașului, informează AFP.

Gruparea extremistă a aruncat în aer două clădiri în apropiere de al-Faysaliya, înainte de a se retrage din zonă, a declarat generalul de brigadă Zanoum el-Sabawi.

Al-Faysaliya se află la nord de câteva districte cucerite de forțele armate irakiene luni, pe măsură ce trupele irakiene și-au asigurat noi victorii în fața combatanților SI de-a lungul fluviului Tigru.

Trupele irakiene, susținute de forțele aeriene ale SUA, își continuă campania lansată la mijlocul lui octombrie pentru recucerirea orașului Mosul, al doilea ca mărime din Irak, care s-a aflat în mâinile SI de la mijlocul lui 2014.


Combatanții SI au întreprins mai multe contraatacuri în diferite părți ale Irakului, pentru a împiedica campania militară susținută de SUA să alunge milițiile extremiste din principalul lor fief, orașul Mosul.