ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Forțele Aeriene irakiene au efectuat, joi, raiduri aeriene pe teritoriul Siriei, vizând poziții ale rețelei teroriste Stat Islamic. Cel puțin 36 de militanți ai rețelei teroriste Stat Islamic au murit, a anunțat duminică, un purtător de cuvânt al Armatei irakiene, informează The Associated Press.

Generalul irakian Yahya Rasool a anunțat că raidurile aeriene au vizat locații frecventate de militanții rețelei jihadiste Stat Islamic, adăugând că în urma atacurilor aeriene au murit și șase lideri ai organizației teroriste.

Haider al-Abadi, prim-ministrul Irakului, a precizat că atacurile au fost efectuate asupra pozițiilor ocupate de membrii rețelei Stat Islamic în apropierea graniței dintre Siria și Irak, adăugând că jihadiștii reprezentau o amenințare la adresa țării sale.