Un nou atac cu arme chimice, comis de jihadstii ISIS din Mosul, Irak a, avut loc fără ca presa occidentală să se agite prea mult. Atacul ar fi fost produs în cartierul al-Abar din Mosul. Cel puțin 20 de soldați au acuzat probleme respiratorii și au fost tratați într-un spital din oraș. De asemenea, ar fi fost răniți consilieri militari americani și australieni, dar surse guvernamentale din cele două state au minimalizat incidentul.

Un oficial irakian susține că militanții ISIS au lansat o rachetă cu gaz clorin în zona eliberată din vestul orașului Mosul, în noaptea de 14 spre 15 aprilie, potrivit New York Post. 
Sute de civili au fost uciși la Mosul în ultimele luni după ce autoritățile locale le-au spus să stea în case în ciuda atacurilor aeriene ale coaliției conduse de SUA împotriva grupării jihadiste Statul Islamic (SI) în acest oraș irakian, a transmis recent Amnesty International.

Este însă evident că numeroasele atacuri chimice comise în ultima perioadă de jihadiștii ISIS la Mosul nu preztintă același interes pentru mass media occidentale, așa cum s-a îmtâmplat în cazul presupusului atac cu gaze de la Idlib, din Siria, de la începutul lunii aprilie, când tot Occidentul și toată presa străină l-au acuzat imediat pe Assad, deși nu există nici acum dovezi ale acelui atac.

Într-un atac aerian de la 17 martie, aproape 150 de civili ar fi fost uciși în cartierul al-Jadida din Mosul, a subliniat Amnesty. SUA și autoritățile irakiene au anunțat la sfârșitul săptămânii trecute că anchetează acest caz, dar și alte incidente similare.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews