ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Rusia nu își crește influența doar în Europa de Est, ci și în Orientul Mijlociu. Moscova negociază cu Iranul o comandă de armament în valoare de 10 miliarde de dolari, anunță oficialii Kremlinului.

Iranienii vor să cumpere de la ruși tancuri, baterii de artilerie, avioane de vânătoare și elicoptere, însă înarmarea țării s-ar putea lovi de legislație.


Chiar dacă a scăpat de sancțiunile menite să-i oprească programul nuclear, până în 2020 Iranul are nevoie de aprobarea Consiliului de Securitate al ONU pentru a cumpăra echipamente militare din afara țării.

Oficialii ruși se așteaptă deja ca tranzacția să fie blocată de Statele Unite și spun că în cel mai rău caz comanda va fi amânată până în 2020 când toate restricțiile vor fi îndepărtate. Totuși, luna trecută Rusia i-a livrat Iranului ultimele componente ale sistemelor de apărare anti-aeriană S-300. Sunt considerate a fi unele dintre cele mai puternice din lume și vor intra în folosință până la finele acestui an.