ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Forțele iraniene aflate în Siria au lansat miercuri seară aproximativ 20 de rachete spre poziții militare israeliene din zona Platoului Golan, au anunțat autoritățile de la Tel Aviv, precizând că unele proiectile au fost interceptate de apărarea antiaeriană, informează site-ul cotidianului Haaretz, conform Mediafax.
 
Dacă este confirmat acest atac, ar fi pentru prima dată când armata iraniană lansează în mod direct rachete către forțele israeliene din Înălțimile Golan. 

Autoritățile israeliene au atribuit atacul Forței Quds a Gardienilor Revoluției iraniene.

Atacul cu rachete a vizat o zonă din Israel aflată în apropierea frontierei cu Siria.
 
Locuitorii din Platoul Golan au fost alertaț de statul evreu încă din seara zilei de 8 mai, după ce președintele Donald Trump și-a rostit discursul cu privire la retragerea Statelor Unite din acordul nuclear cu Iranul. Armata israeliană le-a cerut oamenilor să pregătească adăposturile pentru bombe. În aceeași seară, Israelul a efectuat din nou bombardament în Siria împotriva unei baze de lângă Damasc, ucigând 15 persoane, inclusiv opt iranieni, potrivit Observatorului Siriei pentru Drepturile Omului (OSDH).
 
În replică la atacul atribuit forțelor iraniene din Siria, armata israeliană a atacat joi dimineață numeroase obiective militare din Siria, inclusiv sisteme antiaeriene, radare și un depozit de muniție, informează site-ul cotidianului Times of Israel.

Agenția de știri SANA de la Damasc a transmis inițial că apărarea antiaeriană siriană a interceptat zeci de rachete israeliene, precizând ulterior că aviația israeliană "încearcă să distrugă apărarea antiaeriană și radarele" siriene.

Potrivit rebelilor sirieni, atacurile israeliene au vizat și obiective militare asociate cu mișcarea islamistă libaneză Hezbollah.