ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Atacurile comise în Londra trebuie să fie „un semnal de alarmă" pentru țările occidentale, consideră Teheranul, cerând depistarea surselor ideologice și de finanțare ale grupurilor teroriste, o referire la Arabia Saudită, principalul adversar al Iranului și un aliat important al Statelor Unite.

„Atacurile teroriste repetate produse în lume trebuie să fie un semnal de alarmă pentru comunitatea mondială", a declarat, potrivit agenției IRNA, Bahram Qasemi, purtătorul de cuvânt al Ministerului iranian de Externe, relatează Reuters.

„Pentru eliminarea terorismului, este necesar ca țările occidentale să identifice cauzele principale, sursele primare financiare și ideologice ale extremismului și violențelor, care sunt clare pentru toată lumea", a subliniat Bahram Qasemi.

Iranul, stat preponderent șiit, respinge acuzațiile Occidentului privind susținerea terorismului și acuză Arabia Saudită, un regim sunnit, că ar susține grupuri fundamentaliste ce comit atentate în țări europene. Arabia Saudită, unul dintre principalii aliați ai Statelor Unite, neagă acuzațiile.

Atacurile teroriste majore comise în ultimii ani în țări ale Uniunii Europene au fost revendicate de rețeaua fundamentalistă sunnită Stat Islamic.