ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Iranul a descoperit un nou teren petrolier în sudul țării, cu peste 50 de miliarde de barili de petrol crud, a anunțat duminică președintele Hassan Rouhani. Această descoperire ar putea suplimenta rezervele țării, confruntate cu obstacole în exporturi, pe fondul sancțiunilor impuse de Statele Unite după retragerea acestora din Acordul Nuclear, informează Mediafax.

Președintele iranian Hassan Rouhani a făcut anunțul în cadrul unui discurs susținut în orașul din deșert Yazd. Acesta a declarat că terenul a fost localizat în provincia sudică Khuzestan. Aproape 53 de miliarde de barili de petrol crud ar putea fi adăugați la rezervele Iranului, care sunt estimate deja la 150 de miliarde.

„Transmit Casei Albei că în zilele în care vânzările petrolului iranian au fost sancționate și țara noastră a fost pusă sub presiune, muncitorii și inginerii țarii au reușit să descopere 53 de miliarde de barili într-un teren imens”, a declarat Hassan Rouhani.

În prezent, Iran se poziționează pe locul patru mondial la depozitele de petrol crud și pe locul doi la depozitele de gaze naturale. 

Noul teren petrolier ar putea deveni al doilea cel mai mare de acest fel din Iran, după cel din Ahvaz, care conține 65 de miliarde de barili. Terenul din Khuzestan are o suprafață de 2.400 de kilometri pătrați, cu un zăcământ de aproape 80 de metri adâncime, potrivit președintelui iranian.