ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit.


Așa cum anticipau toate sondajele de opinie, tabăra celor care vor legalizarea mariajelor între persoane de același sex în Irlanda a avut câștig de cauză. În urma referendumului organizat vineri în Irlanda, homosexualii se vor putea căsători cu acte in regulă.

Considerată una dintre cele mai conservatoare state din Europa, Irlanda a spus DA legalizării căsătoriilor între persoane de acelaşi sex.
 
Potrivit rezultatelor parţiale, peste 72% dintre alegătorii care s-au prezentat la referendum s-au declarat în favoarea unor astfel de angajamente, transmite BBC News.

Chiar dacă rezultatele finale se vor anunţa abia sâmbătă seara, tabăra celor care s-au pronunțat împotriva legalizării mariajului între persoane de acelaşi sex şi-a recunoscut înfrângerea.

Conform estimărilor, prezenţa la urne a atins cote-record: 60 la sută dintre alegători şi-au exprimat intenţia de vot. Niciodată în istoria ţării nu au venit aşa de mulţi cetăţeni la urne.
 
"Suntem prima ţară din lume care include egalitatea mariajelor în Constituţie şi care o face cu mandat de la populaţie", declară ministrul Sănătăţii, Leo Varadkar, care a recunoscut recent că este homosexual.

În urma referendumului de vineri, Constituţia Irlandei urmează să fie amendată, în aşa fel încât căsătoriile gay să fie recunoscute.