ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Așa cum anticipau toate sondajele de opinie, tabăra celor care vor legalizarea mariajelor între persoane de același sex în Irlanda a avut câștig de cauză. În urma referendumului organizat vineri în Irlanda, homosexualii se vor putea căsători cu acte in regulă.

Considerată una dintre cele mai conservatoare state din Europa, Irlanda a spus DA legalizării căsătoriilor între persoane de acelaşi sex.
 
Potrivit rezultatelor parţiale, peste 72% dintre alegătorii care s-au prezentat la referendum s-au declarat în favoarea unor astfel de angajamente, transmite BBC News.

Chiar dacă rezultatele finale se vor anunţa abia sâmbătă seara, tabăra celor care s-au pronunțat împotriva legalizării mariajului între persoane de acelaşi sex şi-a recunoscut înfrângerea.

Conform estimărilor, prezenţa la urne a atins cote-record: 60 la sută dintre alegători şi-au exprimat intenţia de vot. Niciodată în istoria ţării nu au venit aşa de mulţi cetăţeni la urne.
 
"Suntem prima ţară din lume care include egalitatea mariajelor în Constituţie şi care o face cu mandat de la populaţie", declară ministrul Sănătăţii, Leo Varadkar, care a recunoscut recent că este homosexual.

În urma referendumului de vineri, Constituţia Irlandei urmează să fie amendată, în aşa fel încât căsătoriile gay să fie recunoscute.