Leo Varadkar, 38 de ani, este noul premier al Republicii Irlanda. Acesta este de profesie medic, iar părinții săi sunt un imigrant indian și o irlandeză.

Leo Varadkar a fost primul membru al unui guvern irlandez în exercițiu care, în 2015, și-a declarat homosexualitatea, în cursul unui interviu radiofonic.

Esteo alegere ciudată a irlandezilor, o țară unde avortul este interzis, mai puțin dacă viața mamei este în pericol, unde homosexualitatea a fost dezincriminată în 1993 și unde divorțul a fost autorizat doi ani mai târziu.

Ales deputat în 2007, după care a ocupat mai multe posturi de ministru, Leo Varadkar a cunoscut o ascensiune meteorică. Fiul unui medic originar din Bombay și al unei irlandeze infirmiere, el a crescut împreună cu surorile sale mai mari la Dublin. Medic generalist, el a luat rapid virusul politicii, devenind consilier muncipal la vârsta de 25 de ani, după care a intrat în Parlament în 2007, înainte să împlinească 30 de ani. Intrat în Guvern în 2011, el a deținut portofoliile Transporturilor, Turismului și Sportului, iar apoi al Sănătății și al Protecției Sociale. În 2015 el a făcut campanie în favoarea căsătoriei între persoane de același sex și a unei relaxări a legislației cu privire la avort.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews