ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Agresiuni, încăierări și amenințări în timpul unei manifestații a partidului britanic "Britain First", de dreapta, în orașul Luton.  Marșul creștin al celor de la "Britain First" a fost întrerupt și bruiat de mai mulți musulmani. Replica organizatorilor: "Acesta este viitorul Angliei".

Un grup de manifestanți ai formațiunii "Britain First" a pornit într-un marș creștin pe străzile cartierului Bury Luton, după ce presa a dezvăluit arestarea unui simpatizant al organizației jihadiste Statul Islamic.  Activștii, purtând în mână o cruce, au dorit să protesteze astfel față de islamizarea și radicalizarea tot mai accentuate ale zonei. Dar și pentru a aminti celor care uită în această perioadă că Marea Britanie este o țară majoritar creștină. 
 
Manifestația care s-a dorit una pacifistă s-a izbit de ostilitatea și agresiunile locuitorilor musulmani din cartierul Bury Luton.
 
Imaginile postate pe Internet, din timpul marșului, arată cum sunt luați la rost, insultați și amenințați activiștii "Patrulei creștine".
 
"Activiștii noștri au fost atacați și loviți cu ouă. De asemenea, au fost înjurați", a scris un lider al "Britain First" pe Facebook.

În filmuleț apare și următorul schimb de replici între un britanic și un musulman:

Creștina Jayda Fransen: E o țară creștină!

Musulmanul:  Ba nu e creștină!

Creștina Jayda Fransen: E o țară creștină, e o țară creștină…

Musulmanul: Ești geloasă, ești geloasă că preluăm controlul, că devenim majoritari? (…)

Creștina Jayda Fransen:  Vezi crucea asta? Ea va învinge!