ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O biserică din Hamburg  a fost transformată în moschee, scrie tabloidul austriac Wochenblick. Astfel, biserica Capernaum a devenit, începând de miercuri, Moscheea "Al-Nour" .

 Consacrată în 1961, Biserica a intrat în reparații în 2002. Costurile renovării s-au ridicat la de 1,5 milioane de euro, copleșind congregația evanghelică luterană și făcând ca lăcașul de cult să rămână gol  ani de zile, potrivit voiceofeurope.

Musulmanii au cumpărat biserica de la un investitor privat prin 2012 pentru suma de 1 milion de euro. Centrul islamic Al-Nour a început transformarea bisericii într-o moschee, iar deschiderea a avut loc miercuri.
 
Tabloidul austriac susține că această transformare nu a fost bine primită de public, tot mai mulți locuitiori din Hamburg considerând că deschiderea moscheii este un „simbol al islamizării Europei".

Și în timp ce din ce în ce mai mulți germani sunt îngrijorați de pericolul islamizării, alții încep să se alăture partidului de dreapta Alternativa pentru Germania (AfD). AfD a devenit recent cel de-al doilea cel mai mare partid din țară și chiar primul în anumite zone ale Germaniei.