ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


La vremuri tulburi, imagini cutremurătoare care fac mai mult decât o mie de cuvinte. Fotografia cu mii de musulmani care participă la o rugăciune colectivă lângă Colosseumul din Roma, în fața celebrului Arc de Triumf al lui Constantin cel Mare, considerat un simbol al creștinismului, a încins spriritele pe rețelele de socializare.

Deși s-a vrut o acțiune de protest, neautorizată, față de închiderea unor moschei, rugăciunea colectivă a celor peste 2000 de musulmani din  fața Colosseumului a generat critici și luări de poziție ale unor politicieni din Italia care consideră că este doar începutul implantării radăcinilor fundamentalismului islamic.
 

Si nu sunt puțini cei care avertizează că această formă de protest a celor care cred în Allah vrea să legitimeze profeția lui Mahommed care spune că "După Constantinopol și Roma va fi cucerită de islam".

În urma ascensiunii ISIS, s-au multiplicat mesajele prin care gruparea teroristă amenința cu cucerirea Romei, capitala creștinismului, și instituirea legii islamice sharia, a crescut și numărul celor care se tem că Cetatea Eternă va cădea în fața islamului, fie prin forță prin convertire, ridicarea moscheilor în Italia, și nu numai, fiind, de fapt, un Cal Troian.

Așa că mulți și-au pus întrebarea de ce musulmanii protestatari nu au ales să se roage în orice colț al Romei, ci tocmai lângă simbolul creștinismului, Arcul de Triumf al împăratului Constantin cel Mare.

Construit în anul 315 pentru a celebra victoria împăratului Constantin asupra tiranului Maxentius, pe Arcul de Triumf stă scris „instinctu divinitatis" (victoria a fost deci obținută prin „inspirație divină"). La scurt timp, Constantin, primul împpărat creștin, împreună cu Liciniu, devenit prin căsătoria cu una din surorile sale, cumnatul său, au publicat edictul de la Milan, prin care se acorda libertate religioasă deplină creștinismului, devenind religio licita (religie permisă în imperiu).