Procurorul general din Israel, Avichai Mandelblit, a anunțat joi după-amiază că decis să ceară inculparea premierului Benjamin Netanyahu pentru acte de corupție, relatează cotidianul Times of Israel și site-ul Ynetnews.com.

Avichai Mandelblit a decis inculparea premierului Benjamin Netanyahu pentru luare de mită și abuz de încredere în trei dosare.

Este prima dată în istoria Israelului când un premier în funcție este acuzat oficial de fapte penale.

La rândul său, Benjamin Netanyahu, supranumit „Bibi” a denunțat vehement acuzațiile privind corupția, afirmând că le va respinge pe toate, informează site-ul Ynetnews.com și cotidianul Times of Israel.

„Acuzațiile care mă vizează sunt un fapt fără precedent, fiind bazate pe două articole și jumătate apărute pe site-ul de știri Walla, nu pe bani. Voi respinge toate acuzațiile", a declarat Benjamin Netanyahu.

„Am transformat Israelul într-o putere mondială în ascensiune și fără a face concesii periculoase. Forțele de stânga știu că nu ne pot învinge în alegeri cu astfel de realizări", a subliniat Netanyahu, denunțând "o vânătoare politică de vrăjitoare fără precedent" menită să înlăture de la putere Cabinetul său.

Partidul Muncii, aflat în opoziție, a cerut demisia premierului Israelului, Benjamin Netanyahu, în contextul procedurii de inculpare pentru acte de corupție, informează cotidianul Times of Israel.

„Spectacolul s-a terminat. Netanyahu, este de ajuns, ne plasezi într-o situație delicată. Asumă responsabilitatea și demisionează. Națiunea israeliană nu vrea o conducere coruptă", a anunțat Partidul Muncii (centru-stânga).

„Lupta judiciară trebuie purtată în calitatea de cetățean privat, fără a fi afectat postul de prim-ministru", precizează formațiunea de opoziție.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews