ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Procurorul general din Israel, Avichai Mandelblit, a anunțat joi după-amiază că decis să ceară inculparea premierului Benjamin Netanyahu pentru acte de corupție, relatează cotidianul Times of Israel și site-ul Ynetnews.com.

Avichai Mandelblit a decis inculparea premierului Benjamin Netanyahu pentru luare de mită și abuz de încredere în trei dosare.

Este prima dată în istoria Israelului când un premier în funcție este acuzat oficial de fapte penale.

La rândul său, Benjamin Netanyahu, supranumit „Bibi” a denunțat vehement acuzațiile privind corupția, afirmând că le va respinge pe toate, informează site-ul Ynetnews.com și cotidianul Times of Israel.

„Acuzațiile care mă vizează sunt un fapt fără precedent, fiind bazate pe două articole și jumătate apărute pe site-ul de știri Walla, nu pe bani. Voi respinge toate acuzațiile", a declarat Benjamin Netanyahu.

„Am transformat Israelul într-o putere mondială în ascensiune și fără a face concesii periculoase. Forțele de stânga știu că nu ne pot învinge în alegeri cu astfel de realizări", a subliniat Netanyahu, denunțând "o vânătoare politică de vrăjitoare fără precedent" menită să înlăture de la putere Cabinetul său.

Partidul Muncii, aflat în opoziție, a cerut demisia premierului Israelului, Benjamin Netanyahu, în contextul procedurii de inculpare pentru acte de corupție, informează cotidianul Times of Israel.

„Spectacolul s-a terminat. Netanyahu, este de ajuns, ne plasezi într-o situație delicată. Asumă responsabilitatea și demisionează. Națiunea israeliană nu vrea o conducere coruptă", a anunțat Partidul Muncii (centru-stânga).

„Lupta judiciară trebuie purtată în calitatea de cetățean privat, fără a fi afectat postul de prim-ministru", precizează formațiunea de opoziție.