ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Israelul a fost atacat luni cu un tir de rachete lansate din Fâșia Gaza, cel puțin o persoană fiind rănită, scrie Haaretz.com. Atacul survine la o zi după alte incidente violente, în urma cărora și-au pierdut viața șapte palestinieni și un soldat israelian. Noul val de violențe aruncă în beznă eforturile depuse de Egipt, Qatar și Națiunile Unite de a intermedia o încetare a focului pe termen lung între Israel și Hamas, grupul armat dominant în Gaza.

Unul dintre proiectilele lansate din Fâșia Gaza a lovit în plin un autobuz, rănind grav un israelian de 19 ani.
 
Israelul a activat scutul Iron Dome (Cupola de Fier - n.r.) și a interceptat mai multe rachete. De asemenea, a fost declanșată alarma antiaeriană în comunitățile din zona de sud a țării, Be'er Sheva, Ashkelon și Sderot, unde trei persoane au suferit răni ușoare de la schije.

Imediat după atac, Ministerul israelian al Apărării a lansat o contraofensivă, lovind mai multe ținte din nordul Fîșiei Gaza, lângă o tabără Hamas, dar fără să fie raportate victime. 

Violențe au loc regulat de-a lungul graniței dintre Israel și Gaza de la începutul protestelor palestinienilor la 30 martie pentru a-și cere drepturile pentru terenurile pierdute în războiul din 1948 de creare a Israelului.

Focurile israeliene au ucis peste 220 de palestinieni de la începutul demonstrațiilor, care au inclus trecerea gardului de la frontiera cu Israelul.