Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a anunțat că guvernul său va începe construcția unui gard de-a lungul graniței cu Iordania, informează Al Jazeera. În Iordania, Liban și Egipt sunt peste 2 milioane de refugiați, conform ONU.

Scopul acestui gard este împiedicarea refugiaților de a intra în Israel, anunță sursa citată. Netanyahu a anunțat sâmbătă că nu va permite ca "Israelul să fie scufundat de un val de imigranți ilegali și activiști teroriști".

"Israelul nu este indiferent la suferința refugiaților sirieni și africani, dar...suntem o țară mică, foarte mică, fără profunzime demografică sau geografică. De-aceea trebuie să ne controlăm granițele", a afirmat el la reuniunea săptămânală a cabinetului pe care-l conduce.

Anunțul vine la o săptămână după ce Isaac Herzog, liderul opoziției din Israel, a spus sâmbătă că țara sa ar trebui să primească refugiați din Siria, amintind de chinurile evreilor din trecut, care au fugit din calea conflictelor.

Mahmoud Abbas, președintele Palestinei, a cerut de-asemenea Israelului să permită palestinienilor aflați în taberele de refugiați din Siria pentru a intra în teritoriile palestiniene. Granițele acestora sunt însă sub controlul Tel Aviv-ului.

Noul gard, ce va avea peste 30 de kilometri, va fi continuarea celui deja existent, care se întinde peste 240 de km de-a lungul graniței cu Egiptul.

Israel mai are, de-asemenea, un gard care se întinde de-a lungul graniței cu Siria. "Vom înconjura Israelul cu gard sofisticat, ce ne va permite să ne controlăm granițele", a spus Netanyahu.

Cifrele oficiale arată că peste 45.000 de refugiați sunt deja în Israel, majoritatea din Eritrea și Suda. Majoritatea celor care nu sunt în tabere trăiesc în cartiere sărace din Tel Aviv.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews