ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Armata israeliană a șters o postare pe X care sugera că ambulanțele și spitalele sunt "infrastructură teroristă" și "ținte militare legitime", transmite Știripesurse.

Aceasta susținea că ambulanțele și spitalele erau folosite de Hamas pentru luptătorii săi și pentru operațiunile sale militare.
 
"Acest lucru este împotriva dreptului internațional și le transformă în ținte militare legitime", a scris armata, conform Al Jazeera.
 
 

Diana Buttu, avocat și fost consilier juridic al Organizației pentru Eliberarea Palestinei, a declarat că Israelul a mai făcut în trecut acuzații similare, dar nu le-a dovedit niciodată.

"Dar chiar dacă încearcă să facă acest lucru, trebuie să ținem cont de faptul că ceea ce Israelul încearcă să facă este să comită un genocid împotriva palestinienilor și trebuie să fie oprit acum", a spus ea.
 
Și la primul masacru comis prin bombardarea unui spital în Gaza purtătorul de cuvânt al lui Benjamin Netanyahu pentru rețelele sociale a recunoscut bombardamentul după care a șters postarea și a afirmat că palestinienii s-au bombardat singuri.