ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Armata israeliană a bombardat miercuri seara, în două atacuri separate, Siria și Libanul.  Cinci persoane au fost ucise, informează site-ul ziarului israelian Haaretz.

Conform Observatorului Sirian, avioanele israeliene au atacat un vehicul, în zona satului Hader, din Siria, situat la periferia oraşului Quneitra. Regimul de la Damasc a confirmat raidurile și a acuzat Israelul că susţine "organizaţii teroriste".
    
În urma atacurilor, cinci persoane au murit, doi membri ai mişcării şiite Hezbollah, un aliat al Damascului, şi trei militanţi care susţin regimul sirian. Mișcarea libaneză Hezbollah a trimis combatanţi în Siria pentru a ajuta regimul Bashar al-Assad în războiul civil.
    
Conform postului tv Al-Manar, aparţinând mişcării Hezbollah, raidurile aeriene israeliene au fost efectuate cu drone.
   
Într-un atac separat, aviaţia militară israeliană a vizat poziţii ale Frontului Popular pentru Eliberarea Palestinei (FPEP) pe teritoriul Libanului, la frontiera cu Siria, în zona Podişului Golan. Bombardamentul s-a soldat cu şase răniţi.