Armata israeliană a bombardat miercuri seara, în două atacuri separate, Siria și Libanul.  Cinci persoane au fost ucise, informează site-ul ziarului israelian Haaretz.

Conform Observatorului Sirian, avioanele israeliene au atacat un vehicul, în zona satului Hader, din Siria, situat la periferia oraşului Quneitra. Regimul de la Damasc a confirmat raidurile și a acuzat Israelul că susţine "organizaţii teroriste".
    
În urma atacurilor, cinci persoane au murit, doi membri ai mişcării şiite Hezbollah, un aliat al Damascului, şi trei militanţi care susţin regimul sirian. Mișcarea libaneză Hezbollah a trimis combatanţi în Siria pentru a ajuta regimul Bashar al-Assad în războiul civil.
    
Conform postului tv Al-Manar, aparţinând mişcării Hezbollah, raidurile aeriene israeliene au fost efectuate cu drone.
   
Într-un atac separat, aviaţia militară israeliană a vizat poziţii ale Frontului Popular pentru Eliberarea Palestinei (FPEP) pe teritoriul Libanului, la frontiera cu Siria, în zona Podişului Golan. Bombardamentul s-a soldat cu şase răniţi.Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews