ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Armata israeliană a ridicat în noaptea de duminică spre luni restricțiile instituite vinerea trecută în privința accesului în Cisiordania și Fâșia Gaza, după un atentat comis săptămâna trecută la Tel Aviv în care și-au pierdut viața patru israelieni, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Israelul a anunțat vineri suspendarea permiselor de intrare acordate pentru 83.000 de palestinieni cu prilejul Ramadanului, fiind prima măsură concretă luată de autoritățile israeliene după atentatul comis în ajun de doi palestinieni la Tel Aviv și soldat cu patru morți și cinci răniți, în cel mai sângeros atac comis de palestinieni împotriva israelienilor de la declanșarea valului de violențe în octombrie 2015.
 
Autoritățile israeliene au decis de asemenea să înghețe toate cererile de permise pentru locuitorii din Fâșia Gaza. Numeroși palestinieni din Fâșia Gaza solicită autorităților israeliene permisiunea de a ieși din Gaza, aflată sub blocada statului israelian, pentru a merge și a se ruga pe Esplanada Moscheilor, în Ierusalimul de Est, cu ocazia Ramadanului.