ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Israelului, Isaac Herzog, i-a înmânat Premiul Genesis doctorului Albert Bourla în cadrul unei ceremonii desfășurate în capitala Israelului, Ierusalim, la finalul lunii trecute, informează Fundația Premiul Genesis citată de PR News.

Evenimentul de gală a reunit sute de demnitari din Israel, inclusiv miniștri guvernamentali, șefi de organizații de afaceri și filantropice, precum și reprezentanți proeminenți ai diasporei evreiești și membri de frunte ai comunității medicale mondiale.

Premiul anual Genesis, în valoare de 1 milion de dolari, supranumit „Nobelul evreiesc” de către revista TIME, onorează persoane extraordinare pentru realizările lor profesionale deosebite, contribuția la umanitate, angajamentul față de valorile evreiești și față de statul Israel, afirmă sursa citată, care adaugă:

„Dr. Albert Bourla a fost anunțat ca fiind cel de-al 9-lea laureat al Premiului Genesis în ianuarie 2022. Premiul recunoaște rolul său de lider în furnizarea unui vaccin împotriva COVID-19, care a salvat milioane de vieți în timpul pandemiei. Premiul Genesis celebrează, de asemenea, îndrăzneala viziunii sale și dorința de a-și asuma riscuri, care au permis livrarea vaccinului în timp record.

Pe lângă faptul că onorează vastul impact umanitar al conducerii Dr. Bourla, premiul celebrează, de asemenea, mândria acestuia față de identitatea și moștenirea sa evreiască, precum și sprijinul său puternic pentru statul Israel.”

Președintele Israelului, Isaac Herzog, a declarat: „Albert Bourla nu a fost descurajat de mize mari, de cei care se opun, de conspirații sau de politică. El a crezut în vaccin și a investit fiecare gram din el însuși în realizarea a ceea ce părea la acea vreme o fantezie îndepărtată. Vaccinul a fost dezvoltat într-o viteză record, utilizând tehnologia de mâine pentru a reuși să țină în frâu cu succes o pandemie devastatoare. Un studiu publicat de The Lancet cu doar câteva zile în urmă, indică aproape 20 de milioane de vieți salvate de vaccinurile COVID. Într-adevăr, vaccinul ne-a redat libertatea pe care o credeam pierdută. Albert, te felicit pe tine și pe colegii și omologii tăi, care aveți un impact atât de important asupra umanității, în timp ce vă îmbrățișați moștenirea și valorile evreiești și inspirați mândria evreiască."

Fondatorul și președintele Fundației Premiului Genesis, Stan Polovets, a adăugat: „Salvarea unei vieți umane este o valoare evreiască fundamentală. Astăzi îl onorăm pe Dr. Bourla - o întruchipare vie a acestui vechi principiu evreiesc. De asemenea, sărbătorim contribuția imensă a medicilor evrei care au fost în prima linie a pandemiei COVID timp de doi ani și care continuă să salveze viețile oamenilor care suferă astăzi în Ucraina.”

Ceremonia s-a deschis cu un omagiu emoționant adus poporului ucrainean și cu aprecieri pentru numeroasele organizații evreiești israeliene și internaționale care oferă ajutor umanitar. Fundația Premiului Genesis a prezentat în premieră un videoclip intitulat „Evreii în medicină”, care explorează rădăcinile și impactul evreilor în domeniul medical, din timpurile biblice până la lupta din zilele noastre împotriva pandemiei COVID, afirmă sursa (LINK LA VIDEO).

Dr. Albert Bourla, laureat al Premiului Genesis 2022, a declarat „Sunt onorat și profund umilit să primesc Premiul Genesis. Onorat pentru că nu mi-am propus niciodată să devin faimos și nu mi-am imaginat niciodată că într-o zi voi fi aici sus, alături de iluștrii nominalizați și de foștii laureați - artiști, filantropi și oameni de stat și femei de stat care arată lumii tot ce are mai bun poporul evreu de oferit. Și cu umilință, pentru că acesta nu este premiul meu - el aparține tuturor colegilor de la Pfizer care au lucrat neobosit în mijlocul unei pandemii globale pentru a face "imposibilul posibil" și pentru a oferi lumii o șansă de a reveni la normalitate. Fiecare viață este prețioasă și trebuie să ne înfruntăm provocările cu curaj, umilință și perseverență. Colegii mei de la Pfizer au trăit aceste valori și sunt mândru să mă aflu aici, în Israel, pentru a-i sărbători pe ei și realizările lor extraordinare.”

Urmând tradiția stabilită de laureatul inaugural al Premiului Genesis, Michael Bloomberg, Dr. Bourla a anunțat că va renunța la premiul de 1 milion de dolari și a cerut Fundației să doneze fondurile pentru înființarea Muzeului Holocaustului din Grecia, care va fi construit în Salonic.

Albert Bourla s-a născut în Salonic, unde se află o comunitate evreiască veche care își trage rădăcinile din antichitate. Comunitatea evreiască vibrantă de 55.000 de persoane a fost aproape complet distrusă în timpul ocupației naziste. Tinerii părinți ai doctorului Bourla au scăpat cu greu de la moarte și s-au numărat printre cei doar 2.000 de supraviețuitori, afirmă sursa citată. Muzeul Holocaustului din Grecia va imortaliza istoria comunității evreiești din Grecia, din antichitate până în epoca modernă, conchide informarea Fundației și a agenției de PR.

VIDEO: