ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Israelul planuiește introducerea unui ”Permis verde” pentru cei care s-au imunizat în urma vaccinului. „Permisul verde” nu va fi acordat persoanelor nevaccinate, indiferent de rezultatul negativ al testului COVID.

Israelul intenționează să deschidă câteva hoteluri, săli de sport și alte facilități de agrement în două săptămâni pentru persoanele certificate ca imune la COVID-19, a declarat miercuri ministrul Sănătății, Yuli Edelstein, potrivit ynetnews.
 
După administrarea vaccinurilor Pfizer la aproape 40% din cele 9 milioane de locuitori, Israelul are primele semne că s-a reușit să depășirea variantelelor de virus extrem de contagioase, a adăugat oficialul israelian.

Noua aplicație va permite utilizatorilor să acceseze fișierele de sănătate pentru a dovedi că s-au vaccinat sau s-au imunizat, pentru a putea intra în diverse locații. Cei care nu s-au vaccinat vor putea face un test COVID-19 și, dacă rezultatul este negativ, îl vor afișa în aplicație pentru până la 72 de ore de acces, susțin oficialii.

Denumit inițial „Pașaport verde”, sistemul a fost redenumit „Permis verde” într-o încercare aparentă de a înlătura speculațiile că ar permite și călătoriile fără restricții în străinătate.
 
Certificatele, care trebuie prezentate alături de un document de identificare pentru a fi valide, nu acordă persoanelor libertăți nelimitate, ci oferă 6 luni de „beneficii”. Beneficiile includ accesul menționat anterior la servicii „neesențiale”, precum și faptul că nu li se cere să se autoizoleze dacă este identificat ca un contact strâns al unui caz confirmat de COVID.