ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Miniștri israelieni și-au dat duminică acceptul preliminar pentru un proiect de lege care vizează să complice trecerea sub suveranitate palestiniană a anumitor zone din Ierusalim în cadrul unui viitor acord de pace, informează AFP, citată de Agerpres.

Proiectul de lege, o inițiativă a unei deputate a partidului naționalist religios Vatra evreiască, prevede că orice cedare a unei părți din ceea ce Israelul consideră ca făcând parte din municipalitatea Ierusalimului va avea nevoie de un vot majoritar de două treimi al deputaților din Knesset, parlamentul israelian.

Miniștrii membri ai comisiei ministeriale de elaborare a legilor au aprobat proiectul de lege, etapă preliminară unei serii de dezbateri și voturi în parlament.

Israelul a ocupat Ierusalimul de Est și Cisiordania la încheierea războiului din 1967. Apoi, a anexat Ierusalimul de Est, o anexare care nu a fost niciodată recunoscută de comunitatea internațională, notează AFP, care adaugă că statul israelian consideră Ierusalimul în totalitatea sa drept capitala sa unificată, în timp ce palestinienii doresc să facă din Ierusalimul de Est capitala statului la care aspiră.

Chestiunea Ierusalimului este una dintre problemele cele mai spinoase ale conflictului israeliano-palestinian.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews