Miniștri israelieni și-au dat duminică acceptul preliminar pentru un proiect de lege care vizează să complice trecerea sub suveranitate palestiniană a anumitor zone din Ierusalim în cadrul unui viitor acord de pace, informează AFP, citată de Agerpres.

Proiectul de lege, o inițiativă a unei deputate a partidului naționalist religios Vatra evreiască, prevede că orice cedare a unei părți din ceea ce Israelul consideră ca făcând parte din municipalitatea Ierusalimului va avea nevoie de un vot majoritar de două treimi al deputaților din Knesset, parlamentul israelian.

Miniștrii membri ai comisiei ministeriale de elaborare a legilor au aprobat proiectul de lege, etapă preliminară unei serii de dezbateri și voturi în parlament.

Israelul a ocupat Ierusalimul de Est și Cisiordania la încheierea războiului din 1967. Apoi, a anexat Ierusalimul de Est, o anexare care nu a fost niciodată recunoscută de comunitatea internațională, notează AFP, care adaugă că statul israelian consideră Ierusalimul în totalitatea sa drept capitala sa unificată, în timp ce palestinienii doresc să facă din Ierusalimul de Est capitala statului la care aspiră.

Chestiunea Ierusalimului este una dintre problemele cele mai spinoase ale conflictului israeliano-palestinian.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews